Můžeme s klidem říci, že šperky jsou atributem každé ženy. Jejich lesk a eleganci dodávají kouzlo každému outfitu. Ale musíme si pamatovat, že o každý stříbrný nebo zlatý šperk je třeba řádně pečovat, aby zůstal co nejdéle krásný.

Kdy byste měli začít pečovat o stříbrné nebo zlaté šperky? Na co byste měli dávat pozor při nošení šperků? Co dělat, když stříbro začne černat? Odpovíme na všechno tady!

Krásná žena s prstenem a náušnicemi.

Aby naše šperky co nejdéle zůstaly lesklé, je třeba o ně pečovat již od začátku jejich používání. Stříbrné a zlaté šperky jsou velmi citlivé a zaslouží si co nejlepší péči. Máme pro vás několik jednoduchých rad, které vám v tom pomohou:

  1. Pamatujte, abyste sundali šperky, když se chystáte na úklid domu.

    Šperky jsou velmi citlivé na mechanické poškození a různé čisticí prostředky používané při úklidu.

  2. Sundejte náušnice, náhrdelníky a náramky, když jdete spát.

    Určitě nechcete, aby se vám během spánku roztrhl oblíbený stříbrný náhrdelník nebo náramek, nebo aby se vám náušnice deformovaly, že?

  3. Nepoužívejte krém nebo parfém na šperky.

    Víme, jak je těžké si na to pamatovat, protože mnoho z nás ve spěchu na konci stříká parfém, aniž by si vzpomnělo, že na krku má náhrdelník. Doporučujeme však vyhnout se kontaktu stříbra nebo zlata s parfémy nebo krémy, protože jejich chemické složení může šperky ničit.

Elegantní žena
Aktivní mladá žena
  1. Sundejte si šperky před fyzickou námahou.

    Při cvičení je snadné přetrhnout řetízek, takže pokud jdete běhat, do posilovny nebo tím spíše na plavání. Raději nechte oblíbený náhrdelník nebo náramek doma.

  2. Když šperky nenosíte, uschovejte je na vhodném místě.

    Šperky by měly být poslední věc, kterou si oblečete před odchodem, a první, kterou sundáte hned po návratu. Těšte se ze svého stříbrného náhrdelníku, krásných náušnic, lesku zirkonu, ale pamatujte, aby měly čas na odpočinek po celém dni nošení. Ukládejte je na speciální místo určené pro šperky, abyste je nevystavovali poškození.

    Například když si koupíte šperky na Bejessa.pl, dostanete své šperky v speciální krabičce s pěnou. Tím máte místo, kde můžete svůj stříbrný nebo zlatý náhrdelník, náramek nebo náušnice bezpečně uschovat.

Jak čistit šperky?

Co je černění stříbra?

Černění stříbra je zcela přirozený proces a je způsoben chemickými reakcemi, které prochází drahé kovy v kombinaci s oxidem siřičitým (který se také nachází v kyslíku). Proto také černění stříbrných šperků pokračuje rychleji, když je prostředí více znečištěné. Ale nebojte se! Šperky lze snadno vyčistit, aby získaly svůj dřívější lesk. Protože proces černění nepenetruje do hloubky stříbra, ale zůstává jen na povrchu. Proto jsou jednoduché způsoby, jak vrátit našim šperkům jejich dřívější lesk.

Co dělat, když stříbrné šperky začnou černat?

Nejjednodušším domácím způsobem, jak se vypořádat s černáním stříbra, je jeho vyčištění pomocí jedlé sody. Potřebujete jen misku, jedlou sodu a alobal.

Když je vše připraveno, můžeme začít! Folii položte do misky, matnou stranou nahoru. Nasypte lžíci jedlé sody a vložte do nádoby špinavé šperky. Vše zalijte vroucí vodou. Nyní by měl roztok začít pěnit a po několika minutách můžete špinavý předmět vyjmout a opláchnout teplou vodou. Na závěr opláchněte šperky teplou vodou a utřete je měkkým hadříkem. Jak se vám líbí výsledek? Náhrdelník/náramek/náušnice jako nové!

!Pamatujte, aby miska nebyla kovová, mohlo by dojít k chemické reakci, která by znemožnila odstranění povlaku ze stříbrných šperků.

zzbez promo

andzia test

30,00
-50%
750,00
375,00

Nejnižší cena za posledních 30 dní: 750,00

-50%
687,80
343,90

Nejnižší cena za posledních 30 dní: 0,00

-50%
1.050,00

Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1.050,00

 525,00
-50%
1.320,00
660,00

Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1.320,00

-50%
830,00
415,00

Nejnižší cena za posledních 30 dní: 830,00

-50%
830,00
415,00

Nejnižší cena za posledních 30 dní: 830,00

-50%
2.240,00
1.120,00

Nejnižší cena za posledních 30 dní: 2.240,00

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *